Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves klubtársaim! Örülök, hogy hozzászólásaitokkal töretlenül kiálltok a nóta megmentése mellett. Kedves Kállai Dezsőné, és többi nótakedvelő barátom!
Mindenről szó fog esni Gyöngyösön az április 2.i nótatalálkozón, tehát aki megteheti, azt szívesen látjuk soraink között.
Nótaösszefogással: Sánta Béla

Válasz

Kállai Dezsőné üzente 13 éve

Szeretnék csatlakozni a felhíváshoz, nagyon szeretem a magyar nótát. Nagyon szeretek énekelni és jó lenne már egy nóta KI MIT TUD ahol mi a nóta kedvelők találkozhatnánk

Válasz

Marton Lászlóné üzente 13 éve

Nagyon szeretem a magyar nótát, szinte alig hallani a rádióban, a TV-ről már nem is beszélve. Szívesen csatlakozom a felhíváshoz.. Elég a sok gagyiból.

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Palotainé Erzsike, Anton Istvánné, Kiss Ilona, és Cserna Ferenc! Köszönöm, hogy ilyen pozitív gondolatokat tanúsítanak a Felhívás tartalmához. Hertelendi József nézetét is megértem, neki az a kevés is elég ami éppen van, de viszont nótából gyakorlatilag semmi sincs. Hát ez nekem kevés.
Sajnos csak lassan halad a pénzadományok gyűjtésének technikai kidolgozása, de azért továbbra is arra kérek minden kedves támogató tagot, hogy ismertessék, tudassák másokkal is ezt a kezdeményezést.
Nótaösszefogással: Sánta Béla

Válasz

Kiss Ilona üzente 13 éve

Ígyigaz! "Akinek nótája nincsen,annak szíve sincs..." Örömmel csatlakozom felhívásukhoz, s várom értesítésüket. További sok sikert, szerencsét e munához.

Válasz

cserna ferenc üzente 13 éve

Ez a sommázat nagyon szíven ütott! Sajnos, az utolsó betüig igaz!
Várom a további lehetőségekre vonatkozó ötlet(ek)et. Ezt az ötletet az internettel nem rendelkező nótakedvelők is szivesen támogatják, csak mi, akik tehetik, terjesszük!
Csatlakozzunk minél többen ehhez a szép és nemes -főként politikamentes- mozgalomhoz!

Válasz

Anton ISTVÁNNÉ üzente 13 éve

Kedves nótakedvelő klubtagok!
Szívesen hozzájárulnék e nemes,számomra kedves ügyhöz,a feltétel megteremtése után támogatásomról biztosítom.Sok sikert kívánok e nemes ügy végrehajtásához.

Válasz

Hertelendi József üzente 13 éve

Kedves Klubtagok!
Én pontosan azt tapasztalom, hogy a TV-ben visszajönnek a régi nóták, operettek, fiatal koromban látott filmek / filmmúzeum/. Én nosztalgiával gondolok fiatal éveimre a műsorokat nézve. A kereskedelmi csatornák nem ezt bizonyítják, de az m1, és a Duna TV, az m2 csatornán lehet látni és hallani régi dalokat, operetteket, filmeket. Hogy nincs nótázás, ezt talán az élet hozta így! Aki szereti a nótát, az szerintem megtalálja a kedvére valót.

Válasz

Palotai Istvánné Erzsébet üzente 13 éve

"Akinek nótája nincsen, annak szive sincs!....."

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Üdvözöllek benneteket kedves honfitársaim, kedves nótabarátaim! Sánta Béla vagyok, ezen Felhívás /kiáltvány/ megfogalmazója, elindítója.
Először is szeretném megköszönni Magdikának, hogy a Mulatós Klubba is feltöltötte, magyar nótánk megmentésére fogalmazott Felhívásomat.
Örömmel olvasom, hogy milyen nagy egyetértés van e- klubban is, legmagyarabb zenei kultúrkincsük megóvása érdekében. Aki magyarnak vallja magát, akár anyaországi, akár hazánk határain kívül élő testvér, az most eszmeileg, és anyagi lehetőségének arányában, segíti az elgondolásunk céljának, sikeres elérését, vagyis béklyócsomóitól megszabadítjuk, azt a műfajt, ami több száz éven keresztül vigasztalt minket bánatunkban, segített legyűrni élethelyzetünk nehézségeit, és visszaadta életvidámságunkat. Ez a zenei műfaj magyarnak született, de egy egész világ kedvence lett. Nagyjaink mégis el akarják tiporni identitásunk kultúreszméjét, csak nem számolnak a magyarság összetartó erejével. Ezért kérek minden támogatót, hogy hirdesse, tudassa a Felhívás létét, hogy minél többen adhassák nevüket, lelküket és segítségüket kulturális összefogásunk sikeréhez!
A Felhívásról részletesebben a http:// magyarnota.network.hu közösségi portálon olvashattok.
Köszönöm érdeklődéseteket, köszönöm eszmei és anyagi segítségeteket!
Nótaösszetartással: Sánta Béla

Válasz

Szatmáriné Joó Mária üzente 13 éve

utóírat : a népmesék is megérdemelnének egy misét. a "villanypásztor =TV azt is mellőzi igy azt sem ismerik a fiatalok .

Válasz

Szatmáriné Joó Mária üzente 13 éve

Igen! mind ez nagyon igaz amit fent olvastam . de nekünk már nem csak a magyar nótát hanem a magyarságunkat is menteni kellene. amikor az iskolába az évnyitón a HIMNUSZ szól a hangszóróból és olyan a zsinat , hogy még azt is alig hallani mi szól addig itt nincs miről beszélni.
Nincs már az a régi meghitt nótázgatás, a munka közben, névnapon, lakodalomba, mint én még a szüleimtől láttam . Nem is ismerik a gyerekek ezeket a rádióból is kiveszett a déli "jó ebédhez szól a nóta, nóta kívánság műsor stb. Az élő zenét felváltotta a szintetizátor , minden egy ütemre (félre kotta a jön a nóta) nem is hasonlít a régi megszokotthoz. Sok szerencsét a kezdeményezéshez! ! Én csak a magam módján támogatom ! Tisztelettel Szatmáriné.

Válasz

Basa Judit üzente 13 éve

Szerintem aki magyar az szereti is a magyar nótát.ÖSSZE KELL FOGNUNK mert nekünk érdekünk hogy legyen magyar ember és legyen magyar nóta.Ardpirító,hogy teljesen meg akarnak bennünket fosztani még a zenénktől is.Ne hagyjuk.

Válasz

vukman györgy üzente 13 éve

Valóban a 24.órából a 20.-ban vagyunk!Egyet értek Varga Zoltánné Marika hozzászólásával.
De mekkora politikai nyomással nézünk szembe,az alábbi link legyen a magyarázat:
http://www.youtube.com/watch?v=_etJOrD1u4Y&feature=related
Bizony nem MAGYAR NÓTA,de rövidesen MAGYAR NÉP-MAGYARORSZÁG sem lessz!
Elnézést kérek,de a látottak miatt kinyillott a zsebemben a bicska.

Válasz

Varga Zoltánné Marika üzente 13 éve

Én Varga Zoltánné Magyar vagyok Magyarnak születtem a Magyar nóta kihaló félben van egy fecske nem csinál nyarat mondja a Magyar közmondás.Kérem azokat akik a Magyar nóta kedvelőkön tudnak segíteni mivel ez az én korosztályomnak ez az éltető erő. Ne engedjék kihalni ezt a szép nótákat és adjanak lehetőséget,hogy mi is tudjunk örülni valaminek ebben a megfáradt világban.A TV_ben adjanak szabad helyet a magyar nóta énekeseknek többet a fellépéshez.Sok az idős ,sok a beteg akiknek már csak a nótáink jutnak örömül.Segítség az önök kezében van ,mi csak esedezve kérhetünk,.Remélem az érzés és a segítő készség még nem halt ki egészen az emberiségből.Tisztelettel köszönöm írásom meg értését és segítségüket. Varga Zoltánné.

Válasz